KURS SPORTSKE MASAŽE

       KURS SPORTSKE MASAŽE

III STEPEN - SPORTSKA MASAŽA
  ZAGREVAJUĆA I OPORAVLJAJUĆA SPORTSKA MASAŽA:
A-1.
Kurs Sportska masaža: Upis u toku. Kurs kreće 19 avg u NS i 20. avg. u BG. CENA: 12.000d.
  SPORTSKO-MASAŽNA TERAPIJA:
B-1. Kurs Sportsko-masažne terapije: Kurs kreće 6. sep. u NS i 20. avg.
u Bg. CENA: 12.000 din.
  SPECIJALNE SPORTSKO-TERAPEUTSKE METODE:
C-1. Kurs Sportskog pasivnog strečinga: Kurs kreće 6. sep.  u NS i 20. avg. u Bg. CENA: 10.000 din.
C-2. Kurs Sportskog kineziotejpinga: Kurs kreće 6. sep. u NS i 3 sept. u BG. CENA: 10.000 din.
C-3. Kurs Osnovi Sp. Patološke Kineziterapije.
Kurs kreće 6.sept u NS i 3.sept u BG. 10.000 din.
  POSEBNE SPORTSKE MASAŽE(za pojedine sportove): Upis kreće od 1. sept. 2017.
D-1. Kurs Sportske Masaže i Terapije FUDBALERA: CENA: 14.000 din.
D-3. Kurs Sportske Masaže i Terapije DŽUDISTA:  CENA: 14.000 din
D-3. Kurs
Sportske Masaže i Terapije ATLETIČARA: CENA: 14.000 din.

Cena individualnih kurseva je 15.000 din. Kretanje na kurs ODMAH po uplati.

Napredni nivo kursa masaže je namenjen onima koji žele da dalje unaprede bazični i srednji nivo tehnika i metoda masaže time što će učiti sportsku zagrevajuću masažu(Pre-event ,assage), sportsku oporavljajuću(Post-event massage) i sportsko masažnu terapiju(Terapeutsku sportsku masažu, Opštu ili preventivnu sportsku masažu, te masažu za obnavljanje ili poboljšavanje pojedinih fizičkih svojstava sportiste, što obuhvata i pasivni sportsko-terapeutski strečing.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     III-A STEPEN - SPORTSKA MASAŽA

Sportska masaža, tj. NAPREDNI I (ili III-A STEPEN) kursa masaže, je namenjen onima koji žele dalje da unaprede bazični i srednji nivo tehnika i metoda masaže (tj. I i II stepen) time što će učiti: 1. Prethodnu Sportsku masažu  (tzv. Zagrevajuću masažu ili Pre-event massage), 2. Obnavljajuću Sportsku masažu (tzv. Post-event massage). Obnavljajuća masaža se dalje deli na: 1. Osvežavajuću Sportsku masažu: izvodi se odmah posle treninga (utakmice/trčanja), ili na pauzi (ili poluvremenu) tj. Inter-event massage. 2. Oporavljajuću Sportsku masažu: za vreme Prelaznog tj. Oporavljajućeg* perioda  ili perioda tokom oporavka od neke sportske povrede. (* period kontrolisanog obaranja forme; zove se i period aktivnog odmora, jer sportista ne sme potpuno da se opusti i izgubi formu, te mora postojati neki minimum treninga za održavanje forme na jednom zadovoljavajućem nivou, što zavisi od toga na kom rangu takmičenja je sportista.

NOVI SAD: Nova grupa za Sportsku masažu u Novom Sadu kreće od 19. AVGUSTA 2017 (subota, 17h, Vase Pelagića 4, centar). Upis u toku,  rezervišite mesto u novoj grupi na vreme.                     BEOGRAD: Nova grupa za Sportsku masažu u Beogradu kreće od 20. AVGUSTA 2016 (nedelja, 13h, Durmitorska 19, centar). Upis u toku,  rezervišite mesto u novoj grupi na vreme.

CENA KURSA: 12.000 din (u 3 rate po 4.000 din), umesto 26.000 din, po velikom jesenjem pupistu. (40-50 časova). Iskoristite Veliki jesenji popust. REZERVACIJA MESTA za novu oktobarsku grupu se postiže uplatom prve rate od 4.000 din, po akcijskoj ceni od 12.000 din (umesto 26.000 din), priznanicom na broj 205-210985-58, kešom(u sedištu)  ili čekovima građana. Upis je u toku, prijaviti se na telefon 060/76-711-74, (ili 069/776-114).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   III-B SPORTSKO-MASAŽNA TERAPIJA


Osim ovog tipa masaže student će učiti III-B. STEPEN: Sportsko-masažnu
terapiju koja obuhvata:

3. Terapeutsku sportsku masažu (masaža i masažne terapije u fazi rehabilitacije od sportskih i sl. povreda, sistemskih oštećenja tkiva, deformiteta nastalih pogrešnom primenom sportskih tehnuka, usled pretreniranosti, hroničnog umora, preteranim treningom i sl.). Ova masaža služi za oporavak od sportskih povreda, i u zavisnosti od dijagnoze i težine povrede, primenjuje se određen broj terapeutskih i sportskih procedura i hvatova. 

4. Preventivnu sportsku masažu (tj. tzv. Opštu sportsku masažu). Opšta sportska masaža se koristi za održavanje (i/ili obnavljanje) svih važnih fizičkih kvaliteta tokom takmičarskog perioda – i redovno detaljno odstranjivanje (detoksikaciju) svih nagomilanih toksičnih materija u mišićnom i zglobnom tkivu (kao i limfnom sistemu) tokom redovnih treninga, najčešće se vrši drugog dana u nedeljnom mikrociklusu treninga (posle treninga) uz primenu svih klasičnih (relaksacionih, antistres, MLD) i sportskih zahvata, ali samo do granice bola, ne preko toga, da ne bi doslo do obnavljanja povreda ili dodatnog opterećenja tkiva. Intezitet masiranja mora biti umeren, doziran, i prilagođen raspoloženju, kondiciji(formi) i trenutnom fizičkom stanju organizma sportiste. Ovu masažu obično izvodi sportski maser koji dobro poznaje svog sportistu i redovno prati sva njegova stanja i uslove.

5. Specijalnu sportsku masažu koja podrazumeva obnavljanje (ili poboljšanje) onih opštih ili specifičnih motoričkih sposobnosti ili fizičkih kvaliteta koje su važne za određeni sport ili sportove uopšte.

6. Prethodnu predstartnu sportsku masažu. Ova masaža se primenjuje nekoliko minuta pre starta. Masažu treba prilagoditi psiho-fizičkom stanju svakog sportiste. Zbog toga je treba podeliti na nekoliko vrsta i kombinacija koje trenutno odgovaraju sportisti

                   1. Masaža predstartne groznice – javlja se kod sportiste kada je psihički napet zbog odgovornosti od samog takmičenja. Sportista je nervozan, puls mu je ubrzan, krvni pritisak mu je povećan. Masiranje se vrši nežno draženje proprioreceptora. Krvni sudovi se proširuju, krvni pritisak pada i organizam se smiruje. Prvo se vrši glađenje i trljanje donjih ekstremiteta, kao i leđa. Zatim se prelazi na prednju stranu tela. Masaža se završava na rukama, izvođenjem nekoliko dubokih udisaja i izdisaja. 2. Masaža predstartne apatije – sportista je podpuno nezainteresovan za takmičenje, a svojim ponašanjem ignoriše postizanje dobrih rezultata. Glađenje je energično, trljanje je brzo sa naglim promenama u ritmu. Masaža se završava brzim ritmičkim vežbama gornjih i donjih ekstremiteta. Tako postižemo kod sportiste stanje motivisanosti za takmičenje. 3. Masaža u stanju takmičarske gotovosti – kod ovih sportista masažu treba usmeriti isključivo na muskulaturu koja se u toku takmičenja najviše koristi. 4. Masaža prilikom oseta hladnoće - takvo stanje je posledica uslovnih refleksa koji uzbuđujuće deluju na koru velikog mozga. Najčešće se takva situacija stvara prilikom napuštanja tople prostorije radi nastupanja na hladnom terenu. Najprimetnije je kod sportista a srećemo i kod plivača na samu pomisao o hladnoći vode često se javi refleks ježenja kože. Ovde treba primeniti masažu koja će izazvati brzo proširavanje kapilara i ubrzanje cirkulacije. To je u stvari ista tehnika masiranja kao i kod predstartne groznice.

III-C SPECIJALNE SPORTSKO-TER. METODE        
III-C STEPEN - Napredni III nivo - SPECIJALNE SPORTSKO TERAPEUTSKE METODE.

Na III-C nivou Sportske masaže uče se specijalne terapeutske metode i tehnike koje nisu zahvaćene III-A i III-B stepenom Sportske masaže a važne su zbog toga što bitno utiču na poboljšavanje efekata prethodno spomenutih sportskih masaža, brži oporavak sportista i poboljšanje onih sportskih performansi sportista koje najviše utiču na sportske rezultate (fleksibilnost zglobova, gipkost mišića i tetiva, itd., poravnavanje mišičnih vlakana, brže oslobađanje od mlečne kiseline i njenih soli, itd.) i pravilno izvođenje tehnike u nekom sportu.

SPECIJALNE Sportsko-terapeutske metode
C-1. Kurs Sportskog pasivnog strečinga: Upis kreće od 1. sept. 2017 godine. CENA: 10.000din.
C-2. Kurs Sportskog kineziotejpinga: Upis kreće od 1. sept. 2017 godine. CENA: 10.000 din.
C-3. Kurs Osnovi Sp. Patološke Kineziterapije: Upis kreće od 1. sept. 2017. CENA: 10.000 din.

         

    III-C(1) PASIVNI SPORTSKI STREČING - 30 ČASOVA. Ovom metodom može se povratiti pravilna posturalna ravnoteža pomoću reprogramiranja osteo-mišićnog matriksa, pasivnog strečinga mišića, te oslobađanja i manipulacije zglobova. Rezultati se osete u području povećane pokretljivosti celog tela, povećane amplitude zglobova, i bolje elastičnosti mišića, tetiva i ligamenata.Sistematskom zglobno-mišićnom manipulacijom postepeno dolazi do oporavka celog lokomotornog aparata.

Nova grupa (upis) u Novom Sadu i Beogradu za SPORTSKI PASIVNI STREČING Rezervišite mesto u novoj grupi na vreme na telefon 060/7671174 ili  069/767-114. Cena kursa: 10.000 din u 2 rate, umesto 15.000 din, po VELIKOM LETNJEM POPUSTU. Iskoristite veliki letnji popust. UPIS

     

    III-C(2) SPORTSKI KINEZIOTEJPING - 20-30 ČASOVA, naučite SPORTSKI KINEZIOTEJPING, upotpunite znanje sportsko-masažne terapije i ubrzajte oporavak vašeg sportiste.

Nova grupa (upis) u Novom Sadu za kurs sportskog kineziotejpinga, upis u toku.

Rezervišite mesto u novoj grupi na vreme. Cena kursa: 10.000 din u 2. rate, umesto 15.ooo din sa popustom do 31 seštembra. Iskoristite letnji popust, prijavite se na telefon 060/7671174 ili  069/767-114. Vidi AKCIJE.

    III-C(3) SPORTSKA PATOLOŠKA KINEZITERAPIJA - 30 ČASOVA. Ovom metodom može se povratiti pravilna posturalna ravnoteža pomoću reprogramiranja osteo-mišićnog matriksa, te ubrzati oporavak dodatnim kineziterapijskim vežbama, zavisno od toga koja povreda je bila u pitanju, i u kojoj fazi rehabilitacije je povređeni sportista. Bez ovih vežbi, lokomotorni sistem i njegovi delovi (mišići i zglobovi) ne mogu se oporaviti do kraja, i povratiti raniju snagu i čvrstinu. Nastava obuhvata kineziterapiske vežbe za većinu sportskih povreda, i njena primena je veoma važna, da se povreda ne bi povratila.

Nova grupa (upis) u Novom Sadu i Beogradu za SPORTSKU PATOLOŠKU KINEZITERAPIJU počinje od 1. septembra. (Upis je u toku).

Rezervišite mesto u novoj grupi na vreme na telefon 060/7671174 ili  069/767-114. Cena kursa: 10.000 din u 2 rate, umesto 15.000 din, po VELIKOM LETNJEM POPUSTU. Iskoristite veliki letnji popust. UPIS

   III-D POSEBNE SPORTSKE MASAŽE

             (za pojedine sportove)

Posebna ponuda za trenere i specijalizovane sportske masere (za pojedini sport) je Sportska masaža i sportsko masažna terapija za pojedine sportove. Ova sportska masaža je specijalizovana samo za jedan sport, i aktivira samo one mišićne grupe (i oporavak od onih povreda) koje su karakteristični za ponuđene sportove. Dobar sportski maser mora dobro poznavati i svoj sport, i svog sportistu, kao i povrede karakteristične za ponuđene sportove. Ovim kursom, svaki sportski maser stiče pravo da postane profesionalni sportski maser za svoj sport ili grupu sportova, i dobija mogućnost da postane deo sportskog-terapeutskog tima Reprezantacije ili Sportskog Kluba.

SPORTSKE MASAŽE ZA POJEDINE SPORTOVE:


   INDIVIDUALNI SPORTOVI

     D-1 Kurs Sportske masaže za TENISERE (plus SMT* i TPSS**): CENA: 14.000din
     D-2
Kurs Sportske masaže za ATLETIČARE (plus SMT* i TPSS**): CENA: 14.000din
     D-3 Kurs Sportske masaže za DŽUDISTE ILI BOKSERE (plus SMT* i TPSS**): CENA: 14.000din  
     D-4 Kurs Sportske masaže za BICIKLISTE ILI ALPINISTE (plus SMT* i TPSS**): CENA: 14.000din
     D-5 Kurs Sportske masaže za PLIVAČE(i RONIOCE) ILI VATERPOLISTE (plus SMT* i TPSS**): CENA: 12.000din.

 

    EKIPNI SPORTOVI

     D-6 Kurs Sportske masaže za FUDBALERE. CENA: 14.000din
     D-7 Kurs Sportske masaže za ODBOJKAŠE (plus SMT* i TPSS**)CENA: 14.000din
     D-8 Kurs Sportske masaže za KOŠARKAŠE ILI RUKOMETAŠE (plus SMT* i TPSS**)CENA: 14.000din

 

 *:SMT (SPORTSKO MASAŽNA TERAPIJA) -  **: TPSS: (Terapeutaki pasivni sportski strečing za taj sport)

Kontakt informacije

 • Naziv kompanije:
  OBRAZOVNI CENTAR - ULTRA NOVA WELLNESS STUDIO

 • Adresa:
  Beograd: Durmitorska 11; Novi Sad: Vase Pelagića 4, SEDIŠTE: Novi Sad, Save Kovačevića 3/5, 060/7671174, 069/767-114

 • Kontakt telefon:
  060 767 1174

 • E-mail:

 • jovanboj@yahoo.com

Foto galerija


ELITE Solution Web dizajn BUTOBU 2012